La Gomera Lufthavn

La Gomera kaldes også Rendonda eller den runde ø. Det er den næstmindste af de syv beboede Kanariske øer. Med sine 370 km2 er øen omtrent på størrelse med Mors, og den er da også mindre kendt end for eksempel naboøen mod øst Tenerife. La Gomera er dog en skøn grøn ø, der absolut kan anbefales. Og ligesom de øvrige Kanariske Øer har den det skønneste klima året rundt.

Der er offentlig transport på øen, men det kan anbefales at leje en bil med det samme, når man ankommer til La Gomera Lufthavn. Bilen kan man selvfølgelig have bestilt hjemmefra, så den står klar, når man lander. Priserne på billeje er lave, og generelt køres der pænt på øen. Med en lejebil er man fleksibel og uafhængig af offentlige transportmuligheder og -tider, så man kan slappe helt af på ferien og gøre tingene i sit eget tempo.

La Gomera er et godt valg for naturelskere, der holder af fredelige omgivelser. Her er høje bjerge, dybe dale, de karakteristiske terrasseformede marker, kløfter, hav, strand og skove. Faktisk finder man en af Europas sidste urskove i nationalparken Garajonay, hvor man kan tage en vandretur blandt vildtvoksende laurbær og lyng. Den tågeindhyllede nationalpark er også med på Unescos verdensarvsliste.

Mens søsterøen La Palma efterhånden er kendt for sine mange vandreruter, er det nok stadig mindre kendt, at vandremulighederne på La Gomera også er helt fantastiske. Erfarne vandrere kalder ligefrem La Gomera for et ’El Dorado’ for vandreentusiaster. Og der er mange gode vandrestier rundt omkring på øen, så der er basis for virkelig smukke naturoplevelser.

For golfentusiasterne er La Gomera også et godt valg – klimaet er behageligt og golfbanerne er mange og gode.

La Gomera er ligesom de øvrige Kanariske Øer en vulkanø. Der har dog ikke været vulkanudbrud på øen i de seneste to millioner år, så man skulle kunne vide sig sikker. Men det betyder, at man på syd- og vestsiden af øen finder de sorte vulkanstrande.

Hovedbyen San Sebastián er en hyggelig by med huse i kolonistil. Det var her, Christoffer Columbus tog de sidste forsyninger om bord, inden han sejlede videre over Atlanten og opdagede Amerika i 1492. I San Sebastián finder man hyggelige cafeer og restauranter og gode muligheder for at shoppe og købe en souvenir med hjem. Med sin placering ude i Atlanterhavet er friske fisk en naturlig spise på La Gomera, så prøv blæksprutter, papegøjefisk eller noget helt andet på en af de hyggelige fiskerestauranter.
Om Biludlejning-Spanien.dk | Persondata | Kontakt
Copyright Biludlejning-Spanien.dk