Om Spanien

Spanien's flag
Der er ingen tvivl om at mange danskere hvert år valfarter til de forskellige dele af Spanien i ferierne, hvor der er mulighed for at nyde solen meget mere end tilfældet ofte er i lille Danmark. Vil man gerne have endnu mere ud af Spanien, er der alle muligheder for det med en lejet bil og derfor har vi lavet Biludlejning-Spanien.dk så du kan sammenligne priserne på biludejning i Spanien og læse mere om danskerne foretrukne feriemål.

De tørre facts
Skal du til Spanien, kan det være godt at vide en lang række ting, for at du får den fulde oplevelse af landet – så har du mulighed for at planlægge mere hjemmefra og kan derfor nyde turen endnu mere.

Spanien er uden tvivl det største land på den Iberiske halvø, og mod vest grænser landet op til Portugal, mod syd er det Gibraltar og Middelhavet, mod nord finder du Atlanterhavet, Andorra og Frankrig. Alt i alt har landet en størrelse på ca. 500.000 km2 – inklusive de Kanariske Øer. Flyvetiden til Spanien fra Danmark er ikke mere en 3 -5 timer afhængigt af hvor man gerne vil hen.

Hovedstaden i Spanien er Madrid, hvor der bor godt 3 millioner indbyggere og af andre større byer i Spanien kan nævnes Valencia, Sevilla, Barcelona og Malaga – hvor det nok er Barcelona, der er mest kendt.

Der findes flere forskellige sprog i Spanien, hvor hovedsproget er Kastiliansk (Spansk) og de andre er katalansk, galicisk, baskisk og valenciansk – som er meget regionsinddelte sprog. Landet bliver på spansk kaldt Reino de Espana.

Møntfoden i Spanien er Euro, og som et af de større lande i Europa lider Spanien alvorligt under finanskrisen og har af flere omgange bedt EU om hjælp. Det giver muligheder for billige oplevelser i Spanien, hvor det er billigere at komme på ferie lige nu, end det har været længe.

Økonomien i Spanien
Går du et spadestik dybere med den spanske økonomi, viser dig sig hurtigt et billede af et land, hvor turismen udgør en større del af økonomien, mere eksakt mellem 10-15% og tager du solkysten alene, har turismen i dette område alene været grobund for over 20% af økonomien.

En anden af de tunge industrier arbejdsmæssigt i Spanien, er fiskeriet, hvor Spanien målt efter antallet af skibe, altså flådens størrelse, har verdens 3. Største. Det giver også udslag i det antal fisk i kg. der i gennemsnit bliver spist af spanierne hvert år. Det er ca. 40 kg. hvor det i resten af EU ligger på et snit, der kun er 15 kg.

En af de stærke støttepiller i Spaniens økonomi har været byggebranchen, så da finanskrisen indtrådte blev Spanien meget hårdt ramt, hvilket har resulteret i en af landets største finansielle kriser i nyere tid. Spanien har allerede spurgt EU om lån og der er blevet ydet finansiel bistand til landet hvor regeringen for øjeblikket er meget presset – hvilket leder dig hen på næste punkt.

Politik i Spanien
Der hersker ingen tvivl om, at et land som Spanien har været igennem flere turbulente faser i sin levetid, og for at starte ved en af de største, hvor landet tabte øer som Cuba, Puerto Rico og Guam til USA, i en stor søkrig, også kaldet den Spansk-Amerikanske krig i 1898, tegner der sig et billede af et land, hvor der altid er sket en masse. Det er med til at give dig som turist, muligheder for at se et land præget af borgerkrig, storkulturelle oplevelser og en tydelig nationalistisk stemning, dog uden at det går udover gæstfriheden.

For at komme tilbage til det politiske liv, skete der det at Miguel Primo de Rivera, 25 år efter den Spansk-Amerikanske Krig udnævnte sig selv til militærdiktator, da landet var på randen af en borgerkrig. Dette gjorde at der ved valget i 1936 skete en splittelse af landet i to, med en republikansk regering på den ene side og på den anden side var det hæren, monarkiet og det fascistiske Falange Parti.

Det var også i 1936 – mere præcis den 18. Juli – General Francisco Franco lavede et oprør mod republikken og således var startskuddet til en 3 år lang borgerkrig. Her ventede republikken på indblanding fra resten af det politiske Europa, den kom bare aldrig, på nær fra Sovjetunionen, der støttede republikkens regering. På general Francos side var det noget helt andet, for her støttede Tyskland og Italien General Franco med et stort antal soldater – der også var med til at sikre sejren til General Franco i 1939 – sidenhen er den spanske borgerkrig blevet kaldt opvarmningen til 2. Verdenskrig – på grund af det politiske spil, der allerede her var godt i gang.

Fra 1939 og frem til 1977 var Spanien ledet af det såkaldte Francodiktatur, hvor de politiske træk tydeligt var fra Italiens og Tysklands fascisme. Der skete rent politisk, i 1957, en måde at føre økonomien på, hvor den katolske organisation Opus Dei fik mere magt end falangisterne og det betød udvikling af økonomien på en mere liberalistisk måde. Demokratiet vinder frem i 1977 igen, da General Franco går bort i 1975 og det så er kongen, der overtager styringen af landet. Det betyder nye kræfter rent politisk, hvor der igen kommer forskellige partier og der bliver valgt borgmestre i de forskellige byer, så fra at være et fascistisk diktatorstyre, bliver folket nu mere fri og det resulterer i et nyt demokrati i Spanien.

Efterfølgende bliver landet ledet socialdemokratisk i mange år og der bliver gjort tilnærmelser til resten af Europa som det ikke tidligere er blevet set. Dog er den nationalistiske følelse stadigvæk meget stærk, hvilket i 1992 kommer til udtryk ved et forbrug på flere milliarder fra den spanske stat, der fejrer 500 året for erobringen af Amerika. Siden da er landet blevet demokratisk ledet af forskellige regeringstyper, blandt andet har den ekstreme højrefløj blandt andet ledt Spanien og i dag er Spanien ledet af Mariano Rajoy Brey, der har haft magten siden 21. December 2011 og er fra folkepartiet PP – hvor Spanien står overfor nogle af de største finansielle udfordringer i landets historier.

Den generelle turisme
Der er sommer og sol, og masser af turister, der hvert år valfarter til Spanien, for netop at nyde godt af vejret. Tager du til Spanien har du også mulighed for at nyde mange af de farverige fester, der hvert år bliver afholdt. Blandt de mere populære kan blandt andet nævnes det gigantiske karneval, der bliver afholdt i februar måned og flere høst- samt sommerfester.

Skal du leje en bil, vil det være godt at vide, at langt de fleste af udlejningsbilerne kører på blyfri benzin (sin polmo) eller diesel (gasoil) og så er det ellers bare at følge retningslinjerne fra udlejningsselskabet. Vil du gerne allerede hjemmefra booke bil, er der alle muligheder for at sammenligne prisen på biludlejning i Spanien lige her.

Infrastrukturen i Spanien gør det let at køre fra den ene ende af landet til den anden, så det at leje en bil er med til at give en stor grad af frihed, hvor du kan komme til at opleve Spanien og alle de ting landet byder på.

Internettet er en daglig brugsting i Spanien, så der er gode muligheder for at finde steder, der kan levere en god forbindelse. Har du som turist brug for internettet, bør der på langt de fleste hoteller være mulighed for at blive tilkoblet dette.

Uanset om du er på business- eller charterferie, har du altså gode muligheder for at få det, som du gerne vil have det, hvilket også er en af de utallige grunde til at danske turister kommer i tusindvis til Spanien.

Klimaet
Er der en ting, der ikke er til at komme udenom når ferien går til Spanien, er det klimaet, som er utroligt behageligt, og med mange solskinsdage er der store chancer for en ferie, der er fyldt med godt vejr.

Specielt det sydlige Spanien er kendt for sit nærmest subtropiske klima, hvor det er lange varme somre og korte milde vintre, der bliver oplevet. Vil du gerne til Madrid, er det ofte et lidt andet klima du oplever der, for det er nemlig i det spanske højland, så besøg gerne Madrid om foråret, hvor vejret er bedst.

I store dele af Andalusien og kysterne mod øst findes et middelhavsklima, som har de varmeste perioder i juli og august og specielt området ved Costa Blanca opleves som et sted med mange solskinstimer – faktisk et af de højeste i Europa.

Tag af sted til Spanien på ferie
Der er ingen tvivl om at du får en god ferieoplevelse, og lejer du en bil har du endnu flere muligheder for at få uforglemmelige ferieminder med hjem. Spanien er helt klart et sted du skal opleve mere end en gang.

Om Biludlejning-Spanien.dk | Persondata | Kontakt
Copyright Biludlejning-Spanien.dk